Hästägartips
2 april 2022 15:00

Krönika: Jag hoppas att ni vill följa med på den här resan!

Redaktörens krönikaRidsports redaktör Sandra Nordin Johansson summerar den senaste veckan och blickar framåt. "Det var otrolig stämning på tävlingen i Halmstad", konstaterar hon efter förra helgens stora tävling på is.

Krönika: Jag hoppas att ni vill följa med på den här resan!
Redaktör Sandra Nordin Johansson med sina hästar Klara från Nyhammar och Disa från Väsby stuteri. Foto: Lina Nydahl

Första veckan sen vi startade upp Island Tidningen Ridsport har gått i rasande fart! Nyheterna har avlöst varandra och mycket mer spännande är på gång.

Jag är stolt och framför allt glad för det fantastiska välkomnandet vi fått! Under Tölt on ice fick jag till och med en gammal hederlig ryggdunk – vilket kändes främmande efter en lång tid i coronapandemins skugga.
Till er som kom fram och berättade vad ni ville läsa om, tack, era tankar och idéer betyder mycket för oss!

Men. Det är svårt att skriva om denna glädje utan också nämna besvikelsen många kände när Ridsport lade ner islandshästbevakningen för flera år sen. Jag, som fortfarande var ett litet blåbär under den tiden, läste aldrig Ridsport då men har under hela min tid som (Islands)hästägare sökt efter en plattform där nyheter och kunskap finns samlad. Jag hoppas ni, som var med redan då vill följa med på den här resan istället!

Men tillbaka till Tölt on Ice. Det var otrolig stämning på tävlingen i Halmstad, fantastiskt publikstöd och jag tror alla som var där fick en försmak om vad kommande tävlingssäsong kan komma att bjuda på. Nu puttrar den nämligen igång och det är rejält många SM-kval som väntar. Frågan är om kvalen kommer att räcka? Det har köpts in minst ett flygplan med fantastiska och spännande hästar till Sverige, för att inte tala om de hästar som är födda här och nu matchas mot de högre klasserna.

I år är det dessutom Landsmót och NM, som denna gång avgörs på Åland. Vi på Ridsport ser med spänning fram emot att bevaka årets tävlingssäsong.

För egen del är en tävlingsstart relativt avlägsen. Med unghästen Disa ska jag fördjupa mig i tömkörandets ädla konst under våren, för att bygga upp och stärka henne. Hon är en otroligt positiv individ som bjuder på många skratt, men också ambitiös och överrörlig vilket har fått mig att backa av lite. För 9-åringen Klara är det fortsatt uppbyggnad som gäller. Efter en skada hon fick har hon tyckt tölten varit svår och jobbigt och jag har jobbat långsamt för att bygga upp henne. Just nu är vi i ett läge där hon gång på gång frågar om inte en tölt vore på sin plats. En underbar känsla!

Vad har du på gång i vår? Skriv och berätta! 

Och glöm inte följa oss på Instagram och Facebook

Ridsport digital

99:- i månaden