Krönikor
23 mars 07:30

Redaktören: Tack, tack, tack

FödelsedagsfirandeRidsport Island firar två år och redaktör Sandra Nordin Johansson blickar tillbaka – och lite framåt.

Redaktören: Tack, tack, tack
Ridsports redaktör Sandra Nordin Johansson – i den "glamorösa" vardagen.

Jag hade jobbat drygt ett år på Ridsport som redaktör för ”vanliga” papperstidningen när frågan kom om vi inte borde skriva mer om islandshästar och om jag ville vara redaktör. (Igen bör tilläggas, ni som varit med länge vet att Ridsport skrev om islandshästar i papperstidningen tills i början på 00-talet).

Att just jag fick frågan var kanske inte direkt förvånande, vid tillfället hade jag två islandshästar hemmavid och en tredje på ingång. Och även om jag gillar alla hästar, så klappar mitt hjärta ändå extra hårt för islandshästar.

Jag är så otroligt glad att jag fick den frågan. Att jag fick möjligheten att vara med och bidra till något som jag själv saknat under så många år.

Vi projekterade, planerade och jag minns pirret på hela Ridsports redaktion den dagen det var dags att gå ”live” med vår nya islandshästsajt. Buggar hade identifierats, ordnats, och layout var fixad.

Tänk att det gått två år sen dess. På ett sätt känns det som igår, på ett annat sätt så känns det som miljoner rymdmil bort att vi stod i montern på Tölt on Ice i Halmstad och delade ut prenumerationserbjudanden till nyfikna.

Sen dess har vi publicerat närmare 2 000 artiklar (!), gjort en papperstidning (det fanns absolut inte med i våra vildaste fantasier i början) och framför allt har vi fått världens bästa läsare.

Tack, tack, tack – för att ni finns. Ridsport Island har nämligen de mest hängivna och vänliga läsarna jag träffat på under mina år som journalist.

Nu fortsätter vi arbetet att bevaka islandshästlivet i Sverige – och det finns så mycket att bevaka, så mycket att skriva om och så många människor (och hästar) att berätta om.

Har ni några önskemål – tveka aldrig att höra av er.

Maila till island@tidningenridsport.se

Ridsport digital

99:- i månaden