Nyheter
9 maj 18:51

Växjö Hästsportcenter i konkurs

KonfliktBolaget Växjö Hästsportcenter har försatts i konkurs. Bolaget lämnade in konkursansökan samma dag som det blev känt att kommunen polisanmält bolaget för bedrägeri och urkundsförfalskning.

Växjö Hästsportcenter i konkurs
Ekonomin gick inte ihop för Växjö Hästsportcenter som nu har gått i konkurs, (Genrebild) Foto: iStock

Det var på onsdagen som tvisten mellan Växjö kommun och Växjö Hästsportcenter ledde till att kommunen polisanmälde bolaget.

Kommunen hävdar att bolaget vilselett kommunen har förmått kommunen att betala ut lån trots att projektet inte gått enligt plan och bolaget därmed gick med underskott.  Det skriver Smålandsposten.

Kommunen anklagar också bolaget för ett fall av bedrägeri, när kommunen betalade ut bidrag till en fyrhjuling. Pengarna betalades ut mot en faktura som sedan visade sig vara en manipulerad offert, enligt polisanmälan.

Skälet till bolagets konkursansökan var att företaget var på obestånd. Växjö Hästsportcenter är helägt av Växjöortens Fältrittklubb.

Växjöortens Fältrittklubb skriver i en information till medlemmarna om polisanmälan och att styrelsen inte kommer att ge några kommentarer under pågående utredning.

En företrädare för bolaget säger till Ridsport att detta är ett steg i en längre konflikt mellan klubben och bolaget å ena sidan och kommunen å den andra, och att som han ser det finns det inget i utbetalningarna av lån som är grund för polisanmälan.

Om inte bolaget ansökt om konkurs skulle Växjö kommun ha begärt bolaget i konkurs. Det visar handlingar inför ett extramöte med kommunstyrelsen i Växjö på tisdag. Kommunens plan var att efter konkursen köpa anläggningen från konkursboet och sedan hyra ut den till en förening som vill driva verksamheten.

Ridsport digital

99:- i månaden