Sport
2 juli 10:41
Ridsportplus

Anna Funni på Landsmót: ”Hög standard”

IslandI dag beger sig Anna Funni Jonasson sig in i ett av domarbåsen på Landsmót där hon ska sitta med. Men hon ger oss först en snabb rapport från gårdagen.

Anna Funni på Landsmót: ”Hög standard”
Dags för en ny dag på Landsmót.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Godmorgon! (Eller God förmiddag i Sverige)

  Ifrån gårdagen kan jag sammanfattningsvis berätta att det krävdes 8,45 för att komma bland de 30 bästa i barnflokk, 8,60 i b-flokk och 8,44 i b-flokk young rider.

  Det är hög standard och jag har bevittnat den ena flotta visningen efter den andra. Det är otroligt bra kvalitet på hästarna och de har varit fint visade. Speciellt imponerad blir jag när man ser att hästarna inte bara har flotta frambensrörelser och tempo utan de har bra harmoni mellan fram och bakben där rörelsen går igenom hela kroppen. Samt att de hästarna som inte kan gå i ett rasande tempo i balans inte blir ombedda av sina ryttare att göra mer än vad de kan för dagen.

  Idag beger jag mig in i domarbåsen och sitter bredvid domare. Gæðingakeppnin bedöms av 10 domare fördelat på fem domarbås, så de samarbetar två och två. Vilket kommer bli väldigt spännande att få ta del av.

  Båsen är också placerade på utsidan av banan, något som jag tänker fördjupa mig i varför man väljer att ha det så. Ett varv på banan är 300 meter långt och ekipagen är under bedömning på långsidorna.

  På gæðingakeppnibanan står på schemat att gå igenom 104 stycken ekipage i ungdomsklassen, de är mellan 14-17 år gamla och kommer visa kort tölt, trav samt en snabb gångart tölt eller trav. De får också en poäng för sits och inverkan baserad på hela visningen.

  Därefter tar a-flokk vid och det är 111 anmälda ekipage. De kommer visa valfritt tempo tölt, trav samt en sträcka pass på rakbanan, de får även en poäng för vilja samt form under ryttare. Alla moment har dubbel koefficient förutom trav.

  Läs Anna Funnis första rapport här

  Ridsport digital

  99:- i månaden