Sport
17 juni 06:04
Ridsportplus

Flera tog kvalchans på Marma Torp

GKPå tävlingsfronten har det varit en relativt lugn helg. Men på Marma Torp arrangerades det under lördagen ett GK-SM-kval.

Flera tog kvalchans på Marma Torp
Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Tävlingssäsongen brukar mattas av något under mitten av juni men under lördagen fanns det möjlighet att sätta ett kval till GK-SM på Marma Torp i Knivsta. Flera ekipage tog chansen.

  I GDYA var det två ekipage som nådde kvalgränsen som 2024 ligger på 8,0. Olivia Agerhill med Yssa från Agersta (f -10, e Ómi från Stav, u Rós från Agersta) var ett av de två ekipage som under lördagen kvalade i GDYA. Ekipaget fick poängen 8,10.

  På poängen 8,08 blev det även kval för Alice Stattin med Tvistjárna frá Áskoti (f-17, e Eldur frá Bjarghúsum, u þrá frá Áskoti). Ekipaget kvalade även i GK-tölten där poängen för young rider ligger på 8,0. Ekipaget fick 8,13 i grenen och la sig på en tredjeplats i grenen.

  Och i GK-tölten var det en rad young rider-ekipage utöver Alice Stattin och Tvistjárna som nådde kvalgränsen. Högst poäng för dagen fick Celine Åkerlind med Snæfinnur frá Eskiholti II (f-10, e Klettur frá Hvammi, u Harpa frá Eskiholti II) som som fick 8,24. Emelie Berglund med Hersir från Lilla Sträckås (f -18, e Safir fra Kleiva, u Harpa från Lilla Sträckås) fick poängen 8,19 och säkrade därmed ett SM-kval.

  I seniorernas GK-tölt hade ekipaget lite svårare att nå över kvalgränsen som i år ligger på 8,20. Ett ekipage nådde gränsen och toppade även klassen med poängen 8,26. Det var Julia Wendéus med Hulda från Vargsätter (f -10, e Divar från Lindnäs, u Tofa från Vargsätter).

  Julia Wendéus med Hulda från Vargsätter tog även ett kval i a-flokk med poängen 8,17. Det var det enda ekipaget som nådde kvalgränsen och toppade även klassen.

  I b-flokken var det ingen som nådde över kvalgränsen på 8,25, men i GDYB var det fyra ekipage som tog ett GK-kval. Toppade den klassen gjorde Celine Åkerlind och Snæfinnur frá Eskiholti II på poängen 8,21. Före Saga Brännlund med Baron från Grevelund (f -09, e Taktur från Örvik, u Brella frá Miðhúsum) på 8,18 och Tyra Värmå på Bráinn från Hvidagården (f -12, e Gneisti från Hvidagården, u Menja från Hvidagården) som fick poängen 8,14.

  För fullständigt resultat från dagen, se Horse day-appen

  Ridsport digital

  99:- i månaden