Sport
7 januari 11:44
Ridsportplus

Joséphine Williams nominerad till ryttarpris i Schweiz

UtmärkelseJoséphine Williams hade en framgångsrik säsong 2023 med två medaljer på VM och två SM-guld. Nu är hon nominerad till årets young rider-ryttare i Schweiz.

Joséphine Williams nominerad till ryttarpris i Schweiz
Joséphine Williams och Lér frá Valhöll. Foto: Lars Jansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Young rider-ryttaren Joséphine Williams bor och tävlar till största del i Sverige men är en del av det schweiziska landslaget.

  2023 var ett framgångsrikt år för den unga ryttaren då hon representerade Schweiz på VM. Hon tog både VM-silver i P1 young rider och VM-brons i speedpass young rider tillsammans med sin Lér frá Valhöll (f-13, e Spuni frá Vesturkoti, u Embla frá Valhöll). Dessutom tog hon dubbla guld på Svenska mästerskapen på Himmelstalund i juli, även det med Lér.

  Nu har den unga ryttaren blivit nominerad till Årets young rider-ryttare 2023 i Schweiz. (Noterbart är att motsvarigheten till young rider i Sverige kallas för juniorryttare i Schweiz. reds anm.)

  Nominerade i kategorin för young rider-ryttare är även Eyvar Albrecht och Dario Julita. Eyvar Albrecht tog VM-brons i T2 för young rider i somras. Dario Julita har med sig två medaljer från passgrenarna på VM: silver i stilpass young rider och brons i P1.

  I Schweiz är det medlemmarna i det Schweiziska islandshästförbundet som röstar fram segraren i respektive klass. Röstningen är öppen till 11 februari 2024.

  Alla nominerade:

  Seniorer:
  Markus Albrecht-Schoch
  Livio Fruci
  Lisa Staubli Kategori

  Young rider (I Schweiz junior):
  Eyvar Albrecht
  Dario Julita
  Joséphine Williams

  Junior (I Schweiz ungdom):
  Sarina Balmer
  Finja Busslinger
  Jan Meier

  Ridsport digital

  99:- i månaden