Nyheter
13 juni 17:17
Ridsportplus

Regeringen tillsätter utredning – vill stärka hästnäringen

RegeringsbeslutAtt främja företagandet inom hästnäringen, se över utbildningsbehovet samt göra sporten mer lättillgänglig för barn och ungdomar. Det är vad regeringen presenterar som mål, när de nu fattat beslut om en ny utredning inom hästnäringen.

Regeringen tillsätter utredning – vill stärka hästnäringen
Vid besöket hos Mälarhöjdens ridskola fick ministern ta sig en ridtur. Foto: Jakob Lagerkranser/regeringskansliet

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  På torsdagen besökte Sveriges landsbygdsminister, Peter Kullgren, Mälarhöjdens ridskola. Där presenterade han att regeringen har beslutat att tillsätta en hästutredning. Syftet med utredningen är att främja företagandet och öka sysselsättningen inom hästnäringen, att se över utbildningsbehovet och kompetensförsörjningen inom hästnäringen samt att tillgängliggöra hästsporten mer för barn och ungdomar. 

  – Sverige har en framstående hästnäring med många utövare och stora internationella framgångar. Näringen ger upphov till arbetstillfällen, inte minst i landsbygderna, och med den här utredningen vill regeringen stärka näringen ytterligare, säger landsbygdsminister Peter Kullgren i ett pressmeddelande.

  Uppdraget presenteras nästa år

  – Barn och unga har behov av ökad tillgång till en aktiv och meningsfull fritid. Jag ser fram emot utredningens analys kring vilka effekter en ökad delaktighet i hästsporten skulle kunna få, säger socialminister Jakob Forssmed.

  Regeringen har utsett Marie Thelander Dellhag som särskild utredare. Hon är verkställande direktör på MKB Fastighets AB och styrelseledamot i bland annat Svensk Travsport. Uppdraget ska redovisas senast 20 maj 2025.

  Ridsport digital

  99:- i månaden