Hästliv
5 maj 2023 20:28
Ridsportplus

Ridsport Play: Bli en fena på hovar med Rebecca Giegold

UtbildningHoven är på många sätt huvudsaken i en god hästhållning. I samarbete med Ridesum bjuder Ridsport alla våra prenumeranter på det första avsnittet i serien "Hästens hovar och skoning" med hovslagaren Rebecca Giegold. Du som prenumerant får dessutom ett riktigt bra erbjudande på resterande avsnitt, läs här så får du veta varför!

Ridsport Play: Bli en fena på hovar med Rebecca Giegold
Rebecca Giegold är lärare på hovslagareutbildningen på Flyinge. Foto: Ridesum

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  “No foot, no horse” – ett uttryck som stämmer väl. Som hästägare är det mycket viktigt att lära sig mer om hästens hovar för att den ska må och prestera bra.

  I samarbete med Ridesum bjuder Ridsport er prenumeranter på det första avsnittet av totalt sex stycken i kursen ”Hästens hovar och skoning” med Rebecca Giegold.

  Rebecca Giegold har arbetat som hovslagare i över 25 år. Hon har gesällbrev från hovslagarutbildningen i Skara och examen från hovslagarutbildningen i England. Rebecca har tidigare skott världsstjärnan Peder Fredricsons tävlingshästar i drygt 15 år. Peder kallar Rebecca för en nörd som aldrig får nog av att läsa på och diskutera hovar, vinklar och benens anatomi. Rebecca är numera lärare på Flyinges hovslagarutbildning. Hon är även hästuppfödare med fokus på hopphästar.

  I det första avsnittet dyker Rebecca Giegold ner i alla olika skor, sulor och broddar som finns tillgängliga. När och hur bör de användas? Rebecca guidar dig igenom den här djungeln och ger råd om hur du bör tänka. Hon gör även en intressant tillbakablick i historien och hur hovslageri och skoning har utvecklats genom åren.

  Kursen består av totalt tre timmar fördelade på sex avsnitt. I varje avsnitt ingår dessutom övningshäften som ytterligare fördjupar dina kunskaper i ämnet.

  I samarbete med Ridesum bjuder Ridsport dig som är prenumerant på det första avsnittet, som kommer finnas tillgängligt hos oss på Ridsport från den fram till den 19 maj. Under den här perioden har du chansen att köpa till och se resterande avsnitt via Ridesum och du får dessutom 20 procents rabatt genom att uppge koden SBHFALYIU i kassan när du checkar ut.

  Här ser du första avsnittet:

  Ridsport digital

  99:- i månaden