Clinic
1 maj 16:44
Ridsportplus

Välbesökt gæðingalistclinic på Stenholmen

KunskapDet var nästintill fullsatt på läktaren på Stenholmen när Östergötlands Islandshästförbund arrangerade clinic. Det var Randi Holaker som höll i taktpinnen och pedagogiskt guidade hon nyfikna in i den nya grenen gæðingalist.

Välbesökt gæðingalistclinic på Stenholmen
Randi Holaker och Sofie Sandberg som red Iris från Attorp på clinicen. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det firades Islandshästens dag på Stenholmen Islandshästcenter och samtidigt som Gerstorp Ryttarsällskap höll öppet hus arrangerade Östergötlands Islandshästförbund clinic inne i det stora ridhuset på gården.

  Det var norskbördiga Randi Holaker som stod för kunskapsdelningen under dagen. Randi, som är ridlärare och tränare, är högst engagerad i grenen gæðingalist och det var just gæðingalist som var temat för dagen. Sedan ett antal år tillbaka är hon domare i grenen och under årets upplaga av mästarligan Meistaradeild på Island var hon även huvuddomare.

  Randi Holaker _mal5432-förbättrad-nr
  Randi Holaker Foto: Sandra Nordin Johansson
  Randi Holaker _mal5647
  Många hade kommit för att ta del av information och kunskap kring gæðingalist. Foto: Sandra Nordin Johansson

  Clinicen inleddes med teori, därefter visade flera ryttare från distriktet upp program från Nivå 1 upp till Nivå 3 samtidigt som Randi förklarade för publiken vad som skedde på banan och noga redde ut reglementet.

  Totalt var det sex ryttare som red program under dagen: Madelen Johanson, Fredrik Sandberg. Sofie Sandberg, Ida Nemeth, Johanna Asplund och Anna Andersson.

  En längre artikel från clinicen kommer senare under veckan.

  Ridsport digital

  99:- i månaden