Nyheter
14 mars 2023 18:58
Ridsportplus

Atlas frá Hvoli är såld

Nytt ekipageVälmeriterade Atlas frá Hvoli får en ny ryttare i sadeln i samband med att hingsten blivit såld.

Atlas frá Hvoli är såld
Atlas har tidigare tävlats av Vignir Jonasson. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Atlas frá Hvoli (f -10, e Seiður frá Flugumýri II, u Hryðja frá Hvoli) blev som sexåring totalbedömd till 8,62 med bland annat 9 för pass, trav, spirit och helhetsintryck samt 9,5 för hovar. Hingsten har tävlats av Vignir Jonasson men är nu såld till Ishof islandshästar.

  – Min svåger Eggert Helgason hade planer på att eventuellt skaffa sig en tävlingshäst till nästa år, så vi tänkte att vi får börja leta på Island. Eggert är god vän med Vignir och så fick vi erbjudandet av Vignir om att köpa Atlas. Då kunde vi inte låta bli – han är en drömhäst och vi trodde aldrig att vi skulle få en sådan här chans. Man får nya sig lite i armen, berättar Lotta Olsson på Ishof islandshästar.

  Med Eggert i sadeln kommer Atlas äntra tävlingsbanorna redan under kommande säsong, där ekipaget satsar på främst A-flokk och passgrenar.

  – Han har ett 24-månaderskval och behöver ett kval till i geadingakeppni. Tanken att även köra på med passen, där planen är att starta på Sundabakki i april.
  – Det här blir jättespännande. Får man en sådan här möjlighet måste man bara köra full fart och satsa på att vinna allt, avslutar Lotta med ett skratt.

  Ridsport digital

  99:- i månaden