Porträtt
1 december 2023 10:39

Beatrice von Bodungen Thelin blev Årets Stjärnskott

Lovande framtidRidsports läsare har sagt sitt. Beatrice von Bodungen Thelin får utmärkelsen Årets Stjärnskott som delas ut av Ridsport.
– De andra som var nominerade har också haft en fantastisk säsong så det känns jättekul att få vinna det här, säger Beatrice till Ridsport.

Beatrice von Bodungen Thelin blev Årets Stjärnskott
Beatrice von Bodungen Thelin tillsammans med Ridsports Daniel Sundin Brumpton.

Den unga ryttaren Beatrice von Bodungen Thelin hade flera framgångsrika år som young rider bakom sig när hon under 2023 klev upp som senior. Något hon gjorde med den äran genom att ta två medaljer på SM.

Ridsports omröstning till Årets Stjärnskott var det till en början väldigt jämnt bland de nominerade ryttarna, sen tog Beatrice von Bodungen Thelin täten, drog iväg och fick närmare 36 procent av rösterna.
– Det känns fantastiskt. Jag är så tacksam för alla som har röstat på mig. De andra som var nominerade har också haft en fantastisk säsong så det känns jättekul att få vinna det här.

Tillsammans med valacken Hörður frá Varmadal (f -10, e Leó frá Varmadal, u Eva frá Mosfellsbæ) red hon sig till två medaljer, varav ett guld, på sitt första SM som senior. Publikstödet var enormt under mästerskapet.
– Det betyder jättemycket. Det har varit så roligt att titta på filmerna i efterhand när alla skriker och hejar. Det känns jätteroligt verkligen.

Beatrice Von Bodungen 106
Beatrice von Bodungen Thelin med Hörður.

Vad tror du det är med dig och Hörður som publiken tycker om?
– Jag vet faktiskt inte, men vi har haft en sån utvecklingskurva och bara blivit bättre och bättre. Framför allt nu när vi blivit seniorer så har vi lyckats hålla höga poäng och till och med kunnat höja oss – vilket jag kanske inte trodde. Man har alltid tänkt att hoppet upp till seniorklasserna skulle vara helt omöjligt, men man blir taggad på att träna mer.

Hur mycket kapacitet finns i Hörður?
– Jag vet inte, skrattar Beatrice och lägger till:
– Nu när han har vintervila står han där hemma i hagen och då kan man inte förstå att han kan vara så fin. Han är världens snällaste häst, han kan vara lite bekväm men han vet när det väl gäller. När han kommer på tävling blir han bara finare och det är jättekul.

Årets Stjärnskott Priser _mal9528

Ekipaget har flera framgångsrika säsonger bakom sig men vägen har inte varit alldeles enkel.
– Han har utvecklats jättemycket sen jag fick honom. Jag har alltid tyckt att han är väldigt svår att rida. När jag ridit andra hästar så märker jag hur svår han är. Det är därför jag lagt ner väldigt mycket jobb på mig själv och tränar mycket vid sidan om – för att klara av att rida honom.

Det handlar om gympass, crossfit och nu även löpning för Beatrice.
– Det är sån kul grej att kombinera med hästarna för man märker så stor skillnad. Sen utbildar jag mig till fysioterapeut och där har jag också märkt att jag tänker mycket mer på hur hästen rör sig och det har också gjort jättestor skillnad.

Nu väntar vinterträning inför säsongen 2024.
– Så ska vi se hur långt vi kan komma. Det är klart att man har mål men främst ska vi har kul och behålla glädjen i ridningen.

Fakta

Nominering Årets Stjärnskott 2023

22-åringen från Höllviken klev upp som senior utan större förväntningar, men red hem både brons och guld på årets SM tillsammans med valacken Hörður frá Varmadal. Beatrice von Bodungen Thelin har under ett års tid gjort en rejäl höjning i sina poäng och visat att hon är en ryttare att räkna med även i seniorsammanhang.

Årets Stjärnskott vann en rad av priser:

  • Kappa från Mountain Horse
  • Foder och tillbehör från Pavo
  • Ryggsäck med tillskott och produkter från Trikem
  • Vojlock från Natural Winner
  • Akutväska från Agria
  • Skottkärra från Willab
  • Ulltäcke från Mias RS
  • Kvalitetsborstar från Borstiq Farm
Årets Stjärnskott Priser _mal9495
Fina priser till Årets Stjärnskott.

Ridsport digital

99:- i månaden