Nyheter
9 oktober 2023 19:00

Dags att utse Årets Stjärnskott – du bestämmer vinnaren

Röstningen stängdRidsport instiftar islandshästsportens svar på Jerringpriset. Vi nominerar fyra kandidater – du är med och bestämmer vem som ska vinna genom att rösta.

Dags att utse Årets Stjärnskott – du bestämmer vinnaren

Fyra ryttare nomineras av Ridsport och Ridsports läsare avgör sedan vem som ska få titeln Årets Stjärnskott genom en omröstning här nedan.

Årets Stjärnskott ska vara en ryttare som under innevarande år har gjort fina resultat på högre nivå och bedöms ha god utvecklingspotential inom sin gren.

Omröstningen är öppen och pågår till och med den 22 oktober 2023 klockan 18.00.

De nominerade är….

Alicia

Alicia Palm

Motivering: 19-åringen kom från ”ingenstans” 2022, tog sig in i landslaget och slog till med ett VM-guld i speedpass tillsammans med egenuppfödda Ljúfa från Ekeholm. Ekipaget vann guldet med tiden 7,65 sekunder och ekipaget har hållit sig framme i världrankningen under året. Under året har hon visat på en vinnarskalle utöver det vanliga och bland orden som nämns om ryttaren finns noggrann och ambitiös.

Beatrice Von Bodungen 106

Beatrice von Bodungen Thelin

Motivering: 22-åringen från Höllviken klev upp som senior utan större förväntningar, men red hem både brons och guld på årets SM tillsammans med valacken Hörður frá Varmadal. Beatrice von Bodungen Thelin har under ett års tid gjort en rejäl höjning i sina poäng och visat att hon är en ryttare att räkna med även i seniorsammanhang.

Lára Gardarsdottir Hesselman

Motivering: Hon red sig rakt in i två a-finaler på VM och tog hem ett VM-brons till Sverige i otroligt hög konkurrens. För 16-åriga Lára Gardarsdottir Hesselman från Stora Skedvi är samspel och kommunikation med hästen prio – något som återspeglar hennes ridning.

Tekla3
Foto: Lars Jansson

Tekla Petersson

Motivering: 16-åringen från Sölvesborg beskrivs som en naturbegåvning i sadeln. Hon tog silver i både femgångskombination och F1 på VM i år tillsammans med familjens uppfödning Vatnadis från Noastallet. Tekla Petersson är också den young rider som under året fått flesta omnämnande för god och harmonisk ridning, hon ligger på en andraplats totalt på listan som rymmer flera världsnamn.

Ridsport digital

99:- i månaden