Nyheter
1 december 2023 06:15

Friends: Det händer under fredagen

SIHSUnder fredagen är det dags för islandshästekipagen att göra upp i World Cup Tölt i huvudarenan på Friends och i mässarenan finns flera roliga inslag.

Friends: Det händer under fredagen
Tidigare har dressyrryttaren Lina Dolk ridit islandshäst - i år är det  Mads Hendeliowitzs tur. Foto: Sandra Nordin Johansson

Fredagen på Sweden International Horse Show inleds med dressyr på huvudarenan. På mässarenan blir det en salig blandning med spännande inslag. Klockan 10.30 blir det en clinic om sportkörning med bland annat kusken Peter Gerborn.

Klockan 11.45 är det dags för islandshästar på mässarenan när dressyrryttaren  Mads Hendeliowitz får rida islandshäst med guidning av Louise Löfgren. Därefter tar landslagsryttaren Gudmundur Einarsson vid och håller sin clinic med temat ”Världsmästare utan guldbyxor”,

I mässarenan är det sen ett digert program resten av fredagen med bland annat en föreläsning om friskvård för häst med Mälaren Hästklinik, en tömkörningsclinic med ridlärare Madeleine Holmqvist och Pia Lusth från Strömsholm och Flyinge och en clinic med fokus på hästvälfärd med familjen Bergåkra.

Klockan 17.00 är dags för islandshästarna på huvudarenan. Då är det dags för World Cup Tölt där åtta ekipage gör upp om segern i klassen.

På kvällen är det ett späckat program i huvudarenan med flera showinslag, fyrspann och internationell hoppning.

För fullständigt program, se här

Ridsport digital

99:- i månaden