Nyheter
20 januari 19:30
Ridsportplus

Välbesökt clinic på Flyinge

KunskapHarmoni och balans låg i fokus på clinicen med Olil Amble, Nils-Christian Larsen och Júlio Borba. En clinic som lockade många kunskapstörstiga besökare.

Välbesökt clinic på Flyinge
Foto: Lina Kronholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Närmare 600 hästfrälsta hade sökt sig till Flyinge, Skåne, för att ta del av inspiration och tips från supertrion Olil Amble, Nils-Christian Larsen och Júlio Borba. Trion levererade tänkvärd clinic med både arbete för hand och ridning.

  Motivation och inspiration var en stor del av temat. Det blandades med både dialog och analys tränarna mellan. Dessutom hade publiken möjlighet att ställa frågor under hela clinicen.

  Dsc_3243
  Júlio Borba i tölt. Foto:LIna Kronholm

  Det blev en fullmatad dag med start redan klockan 14.00 och med slut strax efter 18.30. För besökarna fanns det också möjlighet till shopping på den välfyllda shoppinggatan där det fanns alltifrån sadlar till hästfoder.

  Ordförande för Áfram islandshästförening Ida-Maria Blücher Edenius var nöjd med dagen.
  – Det har flutit på fantastiskt bra. Vi har ett fantastiskt team som är extremt sammansvetsade. Och det är nog det som jag tror gör det.

  Det var andra året som föreningen arrangerade ett stort evenemang på Flyinge.
  – Vi tror ändå på att det här är något som alla andra gillar också. Och då känner man att det här kan ju faktiskt vara ett evenemang som kan få leva vidare.

  Clinicen avslutades med något som kunde liknas en show där alla tre ryttarna var inne med varsin häst samtidigt. En PRE, ett danskt varmblod och en islandshäst visade upp sig utifrån sina olika styrkor. En ytterligare påminnelse: en häst är häst.

  En längre artikel från lördagens clinic på Flyinge kommer under söndagen.

  Ridsport digital

  99:- i månaden