Avel
31 januari 13:38
Ridsportplus

Ramses från Snäcksjön såld

RyttarbyteHan är en av de högst bedömda hästarna på svensk mark 2023 och har tävlats av young ridern Jonna Andersson. Nu har uppfödarna sålt Ramses från Snäcksjön.

Ramses från Snäcksjön såld
Ramses från Snäcksjön på visningen 2023. Foto: Photohestur / Sabina Svenningsson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Efter två år hos young ridern Jonna Andersson med bland annat start på SM så visades Ramses från Snäcksjön (f -15, e Álfur frá Selfossi, u Svala från Solbacka) om i somras och fick en bedömning på 8,38. Hingsten visades av Eyvindur Mandal och Rames blev en av de högst bedömda hästarna i Sverige 2023.
  – Det känns jätteroligt. Vi har alltid trott på Ramses och det känns fantastiskt att nu fått bevisa sig på både tävlingsbanan och visningsbanan, sa uppfödaren Ella Brolin till Ridsport efter visningen.  Ella Brolin har fött upp hingsten tillsammans med Malou Berg.

  Redan även visningen flaggades det för att hingsten skulle säljas. Nu är försäljningen klar och Ramses blir kvar på svensk mark. Ny ägare blir Anna-Lena Berg.
  – Det har känts spännande från start att få till en bra matchning. Ramses har stått hos Eyvi och Sofie (Eyvindur Mandal och Sofie Fältsjö reds anm.) sedan visningen och vi har inte stressat med att få honom såld. Jag vet att Sofie nämnde från början att ”Ramses vore perfekt för Anna-Lena”, men det dröjde innan hon kom och provade. När hon väl gjorde det var jag inte med, men hon provred en gång och bestämde sig direkt. Det dröjde inte många dagar efter provridningen innan allt var färdigt och han var såld, berättar Ella Brolin.

  Hur känns det?
  – Jätteroligt! Att han säljs till någon jag vet vem det är, att han med stor sannolikhet kommer ut på tävlingsbanan med Anna-Lena i framtiden – det ska bli så roligt att följa dem. Sen är det alltid lite vemodigt att sälja en häst man haft sedan han föddes men med Ramses kändes det som att vi fick göra hela resan och bli färdiga. Vi har några riktigt fina avkommor efter honom hemma också så han finns indirekt kvar på gården på så vis.

  Ella Brolin glädjs också åt att Ramses blir kvar i Sverige.
  – Det känns jätteroligt. Nu vet jag inte hur mycket hon tänkt använda honom i aveln, men med tanke på hur våra avkommor efter honom är så vore det fantastiskt för den svenska aveln.

  Ridsport digital

  99:- i månaden